Första skoldagen..

Hej!

I dag har det varit första skoldagen. Sov inte särskilt gott i natt, och fast än alla kuddar och täcket var vädrat och svalt, och sängen var nybäddad och rummet städat, sov jag inte särskilt bra. Sängen kändes för varm och jobbig, och ja.. ja kunde helt enkelt inte sova. Jag la mig i sängen runt 11, och somnade en stund senare. Sen vaknade jag några gånger på natten, och så väcktes jag kvart över 6 på morgonen av teven i vardagsrummet... TOPPEN! Och fast än jag var så trött och hade ont i huvudet kunde jag inte somna om. Så någonstans innan 7 klev jag upp. Det var himla gött och inte behöva stressa någonting, bara ta det hur lugnt som helst, jag hann till och med sitta en stund framför datan.
Men första lektionen var hemsk, jag var dödstrött och alldeles jätteyr och konstig. Det kändes verkligen inte bra, jag trodde nästan att jag var sjuk. Men efteråt hade vi idrott ute, och efter det kvicknade jag verkligen till. Jag tror det gjorde gott med frisk luft. Det hjälper ofta.

Efter skolan följde Ahang med ut till stallet och tog kort när jag red Todd med sin systemkamera. Vi gick en sväng, och över till ängen. Där var han fullt upptagen med att äta gräs, och drog jag upp huvudet och skänklade brydde han sig antingen inte och fortsatte äta eller bockade eller nåt annat sånt. Men några galoppsprång lyckades jag allt få till. Men så ramlade jag av IGEN, jag har börjat ramla av Todd jättemycket nu. De tre "riktiga" avramlingarna nu de senaste dagarna var först en gång i skogen, när han inte ville gå på en lerig, brant stig och gick in i träden istället, och sedan en gång när vi hoppade, och nu en gång på ängen. Två nästan tillochmed, men den första gick inte särskilt dramatiskt till. Jag bara åkte fram på halsen på honom och kunde inte ta mig tillbaka på hans rygg, så jag fick gå av.
Men den andra var inte lika komisk.. inte enligt mig iallafall.. fast det såg nog himla roligt ut xD Vi galopperade, eller travade eller nåt, och helt plötsligt tvärstannar han och suger sig fast i gräset igen. Jag blev så himla sur på honom när jag låg där på marken. Att han aldrig kan ge sig med det där jävla gräset! Det börjar gå mig på nerverna. Särskilt när man till och med ramlar av pga det.

Men men, om man inte räknar med det så gick det bra!
Hejdå, ses väl i morgon! ;)
Nu kommer lite bilder från idag:



Gav Todd lite hö i stallgången så att han inte skulle bli så hungrig och bli hysterisk med gräsätandet, men det hjälpte dock inte så mycket. HAHA, rolig bild iaf.



Jag och Todd sötnosen!



Finingen!

Todds fina fläta med en vitsippa :)

Vitsippa :)

Jag och Todd :) ... bakifrån,



Haha.. hopp över diket ^^



Lite galopp var det här, ja ;)

Gillar den här bilden. Famförallt för att bakgrunden är så fin med havet och sjöbodarna och det!



Traav..

Jag och Todd i granskogen.




Var ett tag sedan!

Hejhej! Var över två veckor sedan jag bloggade sist. Men nu är jag tillbaka! Ska börja igen.

För det första vill jag hälsa alla en Glad Påsk! Påsklovet är dock slut nu. Idag var sista dagen. Men vi har haft kanonfint väder och varmt hela Påsklovet!! :D

För det andra vill jag säga tack till Sara som har gjort en sådan fin header/design till mig! Omtänksamt av dig. :)

För det tredje vill jag säga att det har hänt en del, som vanligt. Jag har ridit Todd en del, det har gått lite upp och ner, varit lite avramlingar och så vidare, men inget dramatiskt, direkt, men det har gått bra en del också.
På påsklovet har jag och Sara hoppat lite terränghinder med dem, hoppat i paddocken, gått långa turer, duschat dem, vårstädat stallet och lite annat smått o gott.

Nu ska jag berätta om gårdagen. Då var Sara med, vi skulle hoppa i paddocken, Anna hade lovat att vi skulle få göra det. Jag visste inte riktigt hur det skulle gå. Kvällen innan tänkte jag att nä det kommer nog gå dåligt, han kommer kanske vägra och hålla på. Dock trodde jag inte riktigt det, egentligen. Så igår när vi byggde hindrerna tänkte jag att det går nog bra. Men där hade jag lite fel. De var rätt sega överhuvudtaget igår, vi hämtade dem i hagen när dom låg ner och vilade.. men i vilket fall så vägrade han de första gångerna. Sedan kom vi över, men riktigt segt gick det. Och när jag inte var beredd på att han skulle göra ett så stort språng, så föll jag av och slog i armen, och fick ett skrapsår där också. Jag blev så less, för det första hade det gått skit från hela första början, och sedan ramlar jag av också... men sista hindret gick jättebra, men tyvärr så tror jag att det var för att Todd såg att Putte hoppade, och så kom han strax efter. Det hoppet gick ju super, så då avslutade vi...

Men jag var jätteledsen och besviken, jag trodde att det skulle gå mycket bättre. Jag var lite rädd att det hade med terränghindrerna att göra. För i Måndags hoppade vi terränghinder. Vi hoppade banan en gång fram, sedan tillbaka, och sedan fram igen. Sedan skulle jag hoppa ett hinder tillbaka som avslutning, och så skulle Sara ta kort. Men då sprang han åt sidan, eller vägrade. Och jag var lite rädd att han kanske tröttnat. Jag hoppas verkligen inte det. Men nu så avslutade vi ju med ett bra hopp, så det är nog ingen fara...
Men jag vill gärna träna en del på hoppningen med honom nu. Jag vill klara av att hoppa lite ordentligt med honom... Det hade varit bra. Men det får ABSOLUT inte bli för ofta, bara någon enstaka gång ibland. Så vi väntar nog några veckor nu tills vi hoppar igen. Och så får vi prata med Anna också. Hon kanske inte tillåter oss att hoppa själva igen, man vet ju aldrig. Detta var ju bara tillfälligt.

Och idag, har jag varit på stare igen, men själv, för Sara skulle fira sin mamma som fyllde år idag. Idag blev det inga avramlingar! xD Först mockade jag hela stallet och sopade och så. Sedan blev det ponnytime! Först tog jag en liten kort sväng ut på Todd, det gick faktiskt bra! Enda gången han masade var precis när vi var på stallplanen och skulle gå, då stannade han och slängde lite med huvudet o så. Men jag la bara till spöt så var det bra med det. Sedan skötte han sig! Dock gick jag inte alls långt. Sist gång jag red ut med honom gick jag in på en stig i skogen, och då vände han och försökte galoppera tillbaka så att jag var tvungen att leda honom så att han inte skulle känna sig så ensam. Så så långt har vi inte kommit än. Idag gick jag bara en sväng genom gården, ner genom Ragnhilds trädgård, över första ängen, sedan över den lilla bron till andra ängen, sedan in på liarna tillbaka till stallet. Sedan släppte jag honom i paddocken, det gick ganska bra, fast han tyckte att gräset utanför staketet var mer intressant än mig. Han är lite lurig, Todden, för han sparkar gärna bakut emot en ibland. Men oftast träffar han inte, som tur är. Det tror jag inte att han menar heller, men man får vara lite försiktig med honom. Efter det tog jag en tur med Putte i grimma, det gick bra det också! Han skötte sig jättebra.

Men i vilket fall... i morgon är det skola igen. Efter skolan ska jag till stare igen! ;) Får se vad det blir med Putte och Todd imorgon. Och så kommer det några och kollar på Zoltar i morgon också, hörde jag. Spännande!

Här kommer lite bilder från stare, som jag inte laddat upp. Inga från idag, men från den tiden jag inte bloggat, iallafall.


Sötnos.


Ludvig!

Putte hoppar finfint :)


Todd med

Jonna och Todd i skogen.



Putte och Todd rullar in våren!

 

Todden i galopp! ;)

Putte liksaså!

Det var allt för mig så länge. Det blev ett långt inlägg!

Hejdå! ;)


Gästbloggar..

Tjena alvas läsare jag är ahang ,ska hälsa från alva att hon itne orkar blogga just nu eller hon har helt enkelt tagit en bloggpaus så om ni undrar varför hon varit så oaktiv så är det därför puss !

Hej igen ;)

Inte bloggat på ett litet tag, menmen det är sånt som händer! ;)

Måste bara skriva att "Halv Åtta Hos Mig grejen" hos Sara i Lördags blev succé! :) Föräldrarna älskade det!
Här kommer lite bilder från då:


Kyckling :D


Upplägget påbörjat. Tillsammans med klyftpotatis och morotsskivor serveras Grillad kyckling, Sallad och Rödvinssås.
                                                                                                                                                                    

Japp, det var det!

Dagen i dag har varit bra. Den började i skolan med två timmars Slöjd, vilket jag älskar.. ^^, egentligen inte pga själva slöjden utan det är en annan grej.. ^^, hehe <3
Sedan 2 timmars Biologi, där vi andra timmen difisikerade (stavning?) fisk, vilket jag ABSOLUT inte ville vara med på, så jag, Amanda, Thea och Minna (som inte heller ville vara med) satt inne i datarummet och arbetade med frågor.. eller ja.. jag gjorde inte en enda, pratade bara med Minna xD
Fick sluta skolan 40 minuter tidigare eftersom jag skulle till Nomi, min psykolog. Och eftersom det har gått så bra med mig nu sista tiden så blev detta sista gången, en liten avslutning, så Mamma var också med. Gav Nomi ett kort och lite choklad som tack för att hon fått mig att må bättre!
Sedan lagade jag köttgryta med mamma. Den tog lång tid att göra, men ÅH så god den blev! Jag gjorde faktiskt HELA grytan själv, mamma satt bara i soffan och sa vad jag skulle göra, hon har ju så ont i sitt ben efter att hon opererat åderbrock. Det enda hon gjorde var att koka potatis och duka ;)
Sedan ringde Ahang, och vi gick ner till Södertull och köpte choklad, och gick ner till Strömsdalen och fotade.
Och nu sitter jag här, efter en fullspäckad men rolig dag. Jag har mhttp://publishme.se/1239401/entries/article/new/ärkt att det blir allt färre dagar jag bara kommer hem efter skolan och gör ingenting. Antingen är jag på stare, är med Ahang eller Sara, är med kaninerna eller är med mamma och gör någonting. Och det är ju bra att jag inte fastnar framför datorn DIREKT när jag kommer hem! Och justdet, det kom jag på nu.. jag skulle ju städat kaninernas bur också! Nu glömde jag det! Stackrarna, nu sitter de där i deras skitiga bur och är hungriga, för mat har jag också glömt att ge dem.. Haha x( Ja ja, det får väl bli i morgon, då.. efter att jag varit med Sara (hade jag tänkt iallafall) eller varit på stare.
Var på stare i går med Sara, och i förrgår själv. Det gick ganska bra i förrgår, men när jag skulle skritta av Todd en tur i skogen ville han INTE, eftersom han inte hade någon hästkompis med sig. Han gick hur motvilligt som helst, och tillslut TVÄRVÄNDE han, så jag gled av, med ena benet över hans rygg och andra på marken. Nu har det hänt TVÅ gånger. Jag måste träna bort det på Todd, asså, för sådär kan det inte vara. I vintras kunde jag ju gå ner med honom på ängen och rida utan problem. Nu kan jag knappt gå några meter från stallplanen utan att han börjar streta emot. Förhoppningsvis är det bara något han kommit in i nu, som släpper snart.. om jag tränar med det.
Men i går gick det rätt bra, vi tränade bommar med dem! Sedan tog vi en tur i skogen och hoppade ett litet terränghinder! :) Sedan tog vi en galopp på ängen, det var så härligt! I mer än en timme var vi ute med dem, det behövde dem allt! :) Här kommer lite bilder från i går i paddocken!:


Såhär ser det ut när man sitter på Todd :D


Lilla Putte!

Tihi!

Sara och Putte ;)




xD


HAHA xd





Så det var alla bilder!

Godnatt! :)


FREDAGSMYS! :)

Hej hej, var några dagar sedan jag skrev nu ;p
Dagen i dag har varit.., helt okej antar jag. Men skoldagen har kännts skitlång x(

Något stare har det inte blivit sedan jag skrev sist, men VARJE dag har jag ringt mormor och frågat; är de friska nu? "ja Anna och Ludvig är friska men nu är Fredrik dålig", och nästa dag samma, nästa dag samma, nästa dag samma och så nästa dag samma, och idag samma. Fredrik var dålig i magen ännu, så det blev ingen tur påp Todd idag heller. Men på Söndag blir det av. Det SKA bli av. Vi får hoppas att alla är friska tills dess. Kanske kan jag försöka dra ut Sara med också, så kan vi motionera dem ordentligt på ängen eller i paddocken och sedan ta en ordentlig galopp på liarna!

Nu är det iallafall Fredagsmys snart, och i morgon blir det en liten "halv åtta hos mig" hos Sara, hon, jag och Rebecka ska ordna alldeles själva!

Såhär ser menyn ut:

Förrätt:

Krämig trattkantarellsoppa med en klick creme fraiche och timjan

Varmrätt:

Revbensspjäll med klyftpotatis, sås och fräsch sallad

Efterrätt:

Chokladmousse med riven vit choklad, en klick grädde och hallon

Och föräldrarna får inte veta något om vad det blir för mat alls, utom precis innan, då vi ska ge dem en liten meny! ^^

 

Det ska bli kul! Men ikväll ser jag fram emot Fredagsmys! Godis, tacos, teve... :) Och så ska självklart kaninerna också få lite fredagsmysgott! Lite morötter, någon knäckebrödsskiva och kanske lite annat smått och gott jag hittar. Men först hade jag tänkt att hoppa en stund med Långöra i trädgården, och kanske Skuttis också ;)

Hejdå! ;) Och ha en mysig Fredagkväll!


Kanske Skuttsan och Långis väntar på Fredagsmyset därute i garaget!? ^^
Skuttis hoppar! Hon är inte lika säker som Långöra och så, men hon är allt duktig hon också. Men det är Långöra som fattar det här med hoppning bäst! Fast det kan ju dock vara för att jag tränat lite mer med henne.


RSS 2.0