Lite slappardag idag!

Japp, idag har det varit en liten slappardag. Men det har jag allt varit värd, efter hur dålig jag varit. Nu börjar det bättras!
Dagen började med att jag och Ahang tog en pyttesväng ner till marknaden i stan. Men så fick jag ont i magen när jag gick, jag satte mig ner på en bänk så att det skulle gå över, och bestämde mig sedan för att gå hem. Det var lika bra. När jag känner att det börjar komma ska jag försöka komma hem direkt, det är bäst.
Magen har varit lite lurig i dag... jag vet inte om det är så när jag ska bli frisk? Att den försöker hjälpa till lite på traven, kanske liksom? Jaa du, man vet aldrig.

Både Jonna och Sara har hört av sig i dag. Jonna frågade om stare som vanligt, som hon gjort innan också, och Sara skickade ett sms om vi kanske kunde hitta på nåt. Men jag bestämde mig bara för att vara hemma. Och ta igen mig lite extra.

Imorgon kanske jag kan ta en kort sväng till stare och rida med Jonna. Men det är klart, jag får se hur det känns med magen och så också. Anna ska iallafall på dressyrtävling med Winzer, så henne kommer jag nog inte se mycket av. Men jag tror att Jonna också skulle ut.
Hoppas att Todd sköter sig någurlunda då, i så fall. Men just nu har jag inte särskilt höga krav på honom. Det går det inte att ha på Todd.

Ja, det var väl allt jag hade att komma med just nu. Bloggar kanske mer i morgon, godnatt!


Det var ett tag sedan jag laddade upp en bild enbart på mig själv, hehe. Men just nu bjuder jag på den, jag har ändå inga nya bilder att ladda upp.

Jaha, då var man hemma igen.

Var i skolan i går, tyckte att jag kände mig bra. Efter skolan cyklade jag ut till stare, fast än jag hade ont i halsen.
Jag red med Jonna. Det gick INTE bra, som vanligt. I alla fall inte i början. Todd började krångla redan när vi skulle i väg, sedan svängde han av från vägen rätt in i skogen så jag rev mig i ansiktet.. x(
Och sedan "låtsades" han vara rädd för ett par sandhögar vid sidan av vägen och tvärvände flera gånger. Jonna blev rädd och ledsen, men jag var tvungen att vinna över Todd. Så jag hoppade av och ledde honom förbi högarna istället. Då gick det minsann..
Sedan ryktade vi dem med pälsglans, manen blev otroligt len, jag visste inte att en man kunde bli så len!
Med Putte kämpade jag på med ryktstenen för att få bort de sista resterna av vinterpälsen.

Det hade passat perfekt att åka ut idag.. och jag hade SÅ gärna velat! Jag är så besviken.
Men jag vaknade i natt och tyckte att jag var tät i halsen, men så märkte jag att jag hade massa slem i halsen. Jag var alldeles hes, och tänkte att jag säkert inte kunde gå till skolan på morgonen. Och det kunde jag inte heller. Det var nog en dålig idé att cykla ut till stare i motvinden i går, jag kände att halsen verkligen ansträngde sig.

Och så får jag se hur det blir i morgon. Mår jag så pass bra att jag kan gå till skolan kan jag kanske åka till stare sedan. Men då måste jag se till att någon kan köra mig, för cykla ut igen med min dåliga hals vill jag inte.
Och om jag går till skolan i morgon hinner jag vara med och repa på låtarna på musikinriktningen inför spelningen i cafeterian. Men blir jag hemma i morgon också så får det gå. Jag kan det ju hyfsat bra, och jag har ingen direkt viktig roll i spelandet heller.

Så vi får se..
Hejdå så länge.


Mår bättre idag. :)

Tjenare! :)

Mår som sagt bättre idag.

Sov oroligt inatt, jag tänkte på stackars Långöra där ute i trädgården...
På morgonen när jag gick ut för att titta så såg jag henne inte. Inte under solstolen på gräsmattan, inte under altanen, inte under studsmattan.. jag blev jätteorolig.
Men så hittade jag henne borta vid cykelskjulet där vi brukar parkera bilarna. Hon satt precis vid källardörren. Jag blev så lättad! Hon var blöt och tufsig och såg ganska kall och medtagen ut. Jag ville få in henne i buren så fort som möjligt, men när jag öppnade buren och försökte få in henne, hoppade Skuttis också ut.. -.- xD
Så nu är de ute båda två i den hårda blåsten. Ska snart ta in dem igen.

I morgon ska jag nog försöka gå till skolan. Det ska bli fint väder också så jag kan cykla ut till stare då.. Men jag får väl förbereda mig på en del vind..

Åhh.. jag är så trött på Todd just nu. :(
Han var så fin att rida i vintras, men nu helt plötsligt har han helt slagit om och blivit jättekrånglig. Det är verkligen jättetråkigt.
Men han kanske bara testar mig igen..

Aja. Hejdå sålänge!

mina små ninisar..


Stannat hemma från skolan idag..

Japp.
Det har jag!

Har ont i halsen, och är trött, snuvig osv. Förkyld helt enkelt! Ska vara hemma i morgon också, men på Onsdag ska jag försöka att gå. Då har vi ju ingen musikinriktning, bara kemi och franska så då går vi till 11:10!! :D Och vi brukar få sluta lite tidigare på franskan också! ;)
Så då får jag passa på.. :)

Inte gjort mycket idag, då. Varit jätte hängig.. usch. ;(
ska snart krypa till sängs, tror jag.

Haha, det blåser som tusan och regnar ute, och vi fick inte in Långöra i buren nu på kvällen för hon smet in under altanen, så den stackaren får vara ute i natt. Hoppas hon hittar ett bra skydd för ovädret. Det kunde blåsa byar upp emot 20 m/s, och det är en del för en gammal ranglig dvärgvädur! Tur att vi hade altanen ändå, annars hade hon inte haft mycket skydd. Jag håller tummarna för att hon ska överleva natten utan problem.

Ja, det finns väl inte mycket mer att skriva. Ska ta mig något snabbt att äta och göra i ordning sängen som nu är extremt.. ja.. stökig? Täcket ligger i en hög, överkastet i en annan, och lakanet i en tredje, typ. x(

Hejdå, lägger troligtvis in något litet inlägg i morgon också.


Idag blir Ludvig 8 år!

Hej! Jag vill gratta min underbara kusin Ludvig som blir 8 år idag! Grattis! :)
Vi ska på kalas till  honom ute på stare klockan 5, och så ska vi äta tacos har jag hört, mums!

I går var det väldigt kul hos Sara, vi spelade badminton, kubb och kollade på gamla bilder på teven sedan dom var små, och andra blandade bilder där vi också var med, från fester och så. Många hjärtliga skratt från både vuxna och barn blev det!

Men när vi skulle hemåt blev det inte lika kul, jag började klaga varför vi tog en omväg, och så blev mamma jättesur på mig, och sedan krånglade kaninerna när jag skulle fösa in dem i buren, Skuttis hoppade in tillslut med Långöra kröp under altanen. Klassiskt. Och så blev pappa sur också. Sedan när jag skulle sova hade jag glömt att bädda rent i sängen, vilket jag skulle ha gjort, jag hade påbörjat det och tagit av de gamla påslakanen, så jag fick ta på nya, och det var inte så lätt. Det tog typ en kvart innan jag hittade lösningen, och tillslut låg i sängen.

Och i dag när jag vaknade på morgonen hade jag ont i halsen, min käre bror har väl smittat mig.. x_x Mamma kände sig också lite konstig i halsen.
Och så tog jag ett varmt bad nere i badrummet, och tog med mig en macka ner för jag hade inte ätit frukost, så ramlade den ner i vattnet.. o.O Det äckliga badvattnet, så jag fick slänga den.
Haha, får se vad jag får otur i härnäst. xp

Skitsamma. Lycka kommer och går! ;P Men det finns så mycket som känns skit just nu. Det går dåligt på stare, jag har ont i halsen, (och det där med magen), och så allt det där i går.
Haha.

Men men!

Hejdå så länge! ;p

Grattis min söta kusin! :)<3


Solig fast blåsig Lördag!

Hejsan! Inte bloggat sen Onsdags, men men inte så farligt! ;)

Idag har vi spelat upp "sweet child o'mine" i stan på Backlunds. Gick bra! Var inte jättenervös. Bara innan, men när jag väl kom dit släppde det helt. Haha, när vi spelade blåste håret i ansiktet hela tiden, och jag kunde ju inte rätta till det för att jag spelade gitarr, måste sett lite kul ut! x)

Sedan fikade jag på Kaffedoppet med Sara och Rebecka. En god kaka blev det! Sara åt budapest och Becka en munk och en punchboll. 

Ikväll ska vi till dem också, det ska bli kul! :)

Stare orkar jag inte med just nu, det gick så dåligt i går. Ja, jag var där i går, ja. Mockade stallet, och red Todd. Gick inget vidare. Kollade Todds mun efter svullnaden av ormbettet, det verkar inte helt hundra... jag kanske började rida honom för tidigt?
Så eftersom jag trodde att han hade ont så vågade jag inte riktigt ta i när jag red, vilket man måste när man rider honom. Så då kände väl han att jag var osäker, och så ja. I paddocken gick det ganska bra, men när vi skulle ut på tur efteråt gick det skit. Han fullkomligt vägrade gå bort från grusvägen in på liarna. Ingen aning vad det berodde på. Så jag gick andra hållet, vilket jag visste var jättedumt egentligen. Då vann ju han. Och det sa Anna till mig också, att jag MÅSTE vinna över honom, annars kanske han stannar längre och längre upp för varje gång, och tillslut kanske jag inte ens kan få ut honom ur stallet. Men hon förtsod mig ändå, sa hon. Lägger jag på spöt och skänklar ordentligt så tvärvänder han bara och jag åker av. Hur kul är det liksom? Så då får jag hoppa av och leda honom istället... åh det gå mig på nerverna. Snart tröttnar jag kanske på att rida honom och så får han gå där i hagen och bli tjock igen. Haha. Nej då, jag ska fortsätta. Motgångar får man ta ibland. Jag får ta itu med detta själv, det är nog ändå rätt nyttigt för mig att lära mig att säga till ordentligt och inte vara så rädd.. x( men ändå..

Aja. Imorgon for jag väl ut dit i alla fall. Om jag rider själv då ska han minsann få sig en läxa! Fast jag rider nog med Jonna eller Ludvig ändå.

Nu ska jag snart äta. Ser fram emot kvällen hos familjen Jensson! ;)

Hejdå! kommer lite starebilder som jag inte laddat upp, ganska nya. Tog dom för nån vecka sedan kanske ;)

Ludvig och Putte på en kvällstur i Måndags.



HAHA, SKOGSTROLLET ALVA! :o Haha, ni skulle sett vad mamma skrattade när hon såg denna bild! :@ 
Haha, Ludvig var iallafall jätteduktig som tog i precis rätt läge! Själv kunde jag inte ta när han hoppade. Han är duktig! ;)


 
Putte när jag släppte honom i paddocken för typ två veckorsedan ;P



Todd. Den här bilden tyckte jag blev rätt häftig! ;)





Han må vara busig men fin är han också! :)<3



Husse Ludvig med sin minishettis. Den här bilden är bara för söt!



Todd njuter av det späda försommargräset... :)


En regnig Onsdag.

Japp. En regnig med hyfsat bra Onsdag! Skoldagen var kort och bra, på första timmen skulle vi egentligen haft kemi men Sonja som vi har i Boliogi också ville att vi skulle ha det istället, eftersom vi ska göra klart våra muntliga redovisningar. Man skulle skriva om något helst lite "ovanligt" djur, jag skriver om skogsmård. x) :)
Och så fick jag VG på Biologiprovet!! JA! Nu har jag fått MVG på svenska och franskaprovet, och nu ett VG på Biologiprovet! Jag är dock lite mer skeptisk för matteprovet.. hoppas jag kommer över g-nivån iaf x_x

Sedan hade vi franska, såg klart på rosa pantern. Den var rätt kul ;p. Slutade med musikinrikning, vi tränar inför en liten uppspelning vi ska ha i kafeterian den 1 juni.... fyra rocklåtar ska vi spela.. är så himla nervös....... o.o
Först ska vi spela "I was made for loving you", på den spelar jag bas, sedan "It's a long way to the top if you wanna rock'n roll" som jag spelar elgitarr på, som jag också gör på  nästa låt som är "Highway to hell". Sedan slutar det med "Sweet child o'mine", favoriten! Då spelar jag aukustisk gitarr, kanske ska spela elgitarr på uppspelningen istället på den för enkelhetens skull.
Har haft lite känningar i magen i dag.. är rädd att jag ska få ett såntdär "ont anfall" som jag fick en annan onsdag i oktober, då vi åkte in til NÄL för vi trodde att det var blindtarmen. Men det var det inte, och jag kan känna att det gör lite små ont där ibland, och då är jag så rädd att det ska bli värre och värre, och tillsut kan jag knappt ställa mig upp så ont det gör.. precis så som det hände den där onsdagen.. usch. Jag vill verklien inte att det ska hända igen. Särskilt inte under skoltid! Men men. Det är inget att göra nåt åt just nu.

Men iaf.. efter skolan gick jag, Ahang och Bana en sväng på stan i regnet och blåsten efter att vi gått ut med Bastian. Jag köpte en massa choklad (haha.. har lite ont i magen nu), och ett par tights. På lindex provade vi oseriösa kläder, hahaha. Vi var på stan rätt länge, vi avslutade med att gå in på expert. Sedan var vi hemma hos Ahang och spelade lite eye-toy, tills jag slutligen gick hem 18:15.
Så nåt stare blev det inte idag, men det hade ändå inte vart kul i regnet, usch usch.

Och i morgon slutar vi tidigt från skolan för vi har fokusdagar! Och på fredag också! GÖTT! :D Då ska jag springa med Sara på spåret, det tror jag att jag hinner innan jag ska laga mat med mamma eftersom vi slutar tidigt! Sedan får vi se hur det blir, tror dock inte att det blir stare, det blir nog väldigt tajt. Men man vet ju aldrig! Får jag tid så varför inte?

Nu kommer lite bilder från idag!

Ahang går ut med Bastian.



Söta Bastian. :)

HAHA, Ahang prövade så sjukt fina kläder på lindex! *ironisk* Mamma blev dock jättesur när hon fick se de här bilderna, hon sa att man skulle vara seriös om man skulle pröva kläderna... hehe.. så vi fick inte göra om det ^^ och särskilt inte ta bilder. haha
(hon spänner ut magen asså om ni undrar haha)


 Jag.. xd

Jag vet inte om det r olagligt att ladda upp bilder på internet från klädbutiker utan att fråga, men jag tror inte det e nån fara.. haha x)

Hejdå! Nu ska jag se på extrem överlevnad med Bear Grylls på Discovery channel. Jättespännande program! :)


Hej igen!

Har tagit en liten bloggpaus. Har varit ovanligt glest emellan inläggen nu på sistone, men det är sånt som händer ibland!

Har varit mycket prov i skolan och så, och så har jag gjort mycket annat. Men jag har faktiskt tänkt på bloggen. Nästan varje dag på kvällen har jag tänkt; "nej, det blir väl att blogga imorgon istället", och nästa dag, "oj, jag glömde, jaja, imorgon istället", osv. Men idag tog jag mig i kragen och klickade in mig hit.

Skoldagen har varit helt ok. Började med svenska, med Johan, följt av idrott, där jag sprang runt strömstattnet, sedan efter lunchrasten matte och slutligen franska 40 min. Vi såg på rosa pantern, gött med film! ^^

 

Efter skolan skulle jag vara med Ahang en liten stund. Vi kom bara inte på något att göra... men så hände det en grej.. vi blev lite osams.. och så blev jag ledsen.. det var nåt som hände jag orkar inte berätta. Men ja. Jag blir ledsen för allt. Och så satt vi och diskuterade länge.. en lång och jobbig diskution, men som vi tillslut kom ur. Sedan gick det hela över till djupt samtal istället.. om livet.., typ. Vi  var deppade båda två, men sedan gick det över och  vi var somvanligt igen. Så gick Ahang hem, och så åt vi middag.., och sen bar det ut till stare som vanligt..
Och ja, stare ja. Todd blev ormbiten i munnen några dagar efter att jag bloggade sist, men han är bra nu, och jag kan rida honom igen. Började rida honom igen i helgen. Har ridit med Jonna i helgen, båda ritterna har inte gått jättebra. Och i går var han rädd för några jordhögar på ängen, så där blev det inget, och så testade han mig i paddocken lite. Men idag har jag ridit med Ludvig, och det var däremot jättekul! Och det tyckte han också! Men det började inte helt finemang för stackars Ludvig, som fick kämpa med Putte som gick in i stallet och ställde sig i sin box, men Ludvig på, när vi skulle iväg. Men han är bestämd, Ludvig, så han fick ut den lilla egensinniga tufsen tillslut. Vi red ner över gården, förbi ena ängen och så kom vi ner till korsningen där nere, och svängde in på vägen där upp emot skogen, men då hoppade Todd över diket till ängen, och jag som styrde åt andra hållet hängde inte med alls och föll av, haha! xD
Men sedan travade vi upp till skogen, och där inne blev det också en del fart! På den mjuka lilla stigen blev det mycket trav, i slutet där fick jag lite galopp också. När vi var ute på skogsgrusvägen fick Ludvig några galoppsprång med Putte, och sedan red vi ner i granskogen, där Ludvig fick för sig att hoppa ett litet hinder, och jag kom efter på Todd. Sedan travade vi upp ur skogen igen, och det var jättekul, för det finns som små "upphöjningar" där, som de nästan hoppar, det är jättekul! Och som Ludvig skrattade.. det gläder mig att han tycker att det var så kul! Han ville absolut inte sluta när vi kom tillbaka till stallet igen.. :)
Så på stare har det varit bra.

Nu ska jag snart sova. Ätit fyra mackor, blev ändå inte mätt.. haha ^^ menmen, ringde Ahang för en timme sedan kanske, då svarade Bana och sa att hon sov framför tv:n, men sedan när jag ringde en gång till typ 30 min senare svarade ingen. Och det gjorde mig lite orolig.. tänk om det har hänt nåt? Sedan har jag inte hört nåt mer.. hoppas det inte är någon fara iaf...

Hejdå efter ett LÅNGT och kanske lagom ointressant inlägg.. x)


RSS 2.0