Liseberg imorgon!

Och förresten, så ska jag till Liseberg imorgon! (Måndag) Jättekul!

Ska dit med familjen, och kusinen Ludvig, och hans mamma Anna och pappa Fredrik.

Det enda felet är att vi ska dit PRECIS dagen efter hela denhär veckan, så jag kommer nog vara trött då.
Men, ja, egentligen kan jag ju inte veta det nu.

Och efter vi varit i stallet idag, så ska vi på middag till Sara! :D Kommer också bli väldigt roligt! Kanske tar lite bilder där också!
'




Sista sommarhästdagen .. ;/

Hej.

Idag är det somsagt sista dagen vi har sommarhäst, lite tråkigt, men ändå skönt att få vila lite veckan efter.

Igår gick det bra faktiskt, men fick inga ridbilder. Ska ta många idag, på mig och Isac, Sara och Jordy och eventullt mig och Jordy. Jag kände mig faktiskt inte så lång på Isac som jag föreställt mig! Och det var ju bra..! Det känns typ som att Sara "lånar" Jordy av mig. xD Haha, nejdå, men det  är väldigt kul att hon fortsatte även om hon fick rida Jordy. Det känns lite konstigt faktiskt, att bara bytat häst helt plötsligt xD
Men jaja, skitsamma.

Isacs hovar känns bara inte så bra, de ser inte så fina ut heller. Ena bakhoven är lite sprucken tillochmed, och han känns lite små öm att rida. Men det kanske kan vara att han har stått så länge, eller att han helt enkelt är öm. Värst är det nog på grusvägarna, där är han väldigt stel. Men jag ska bara rida honom idag också, sen är det bra. Jag vet inte hur eller vart vi ska rida idag, vi tänkte iallafall på att rida ut eftersom det var sista dagen... men vi får se. Vi kan ju i princip inga vägar, det är bara Natalie som kan dem längsta. Och det är inte ens säkert att vi rider med henne... hon brukar rida senare. Men jaja, vi får se. Hejdå!

Lilla Isac efter ridpasset!



Efter man har ridit mig får man vara beredd på att jag rullar mig varje gång! säger han.


Ska rida Isac nu istället! :O

Hej!
Igår fick vi besked om att Casandra, Saras häst var halt. Så först valde hon att sluta ha sommarhäst, men sen så bestämde vi att hon fick rida min häst, Jordy istället, och så fanns det bara en kvar att hyra och det var Isac, så ja, jag får väl ta honom. Han är en liten B ponny på bara 118,6 cm i mankhöjd, och jag är egentligen lite för lång för han. Sist gång jag red på honom var i Oktober 2009, och då ramlade jag av och allt gick skit. Men han har stått i några veckor också, så jag hoppas inte att han kastar av mig eller så xD Vi får helt enkelt se hur det går.

Men, så igår red jag, Natalie, Sara och Hanna ut till stubben och galopperade på ängen. Jordy började bocka redan i början på ritten, när vi skulle hoppa över ett par diken. Jag kände att han var bra laddad asså xD
Och efter nån/några kilometer kanske så var vi framme vid ängen. Första racet vann jag, wihuu xD
Men ja, Jordy bockade, sparkade bakut, sprang aaaasfort xD Och så satt jag där med noll kontroll x)
Det var ganska läskigt, men ja, annars gick det bra!

Sara tyckte att Cassi kändes halt, och när vi kom tillbaka till stallet och de kontrollerade henne så sa de att Sara bara kunde rida henne i ridhuset. Sen, när Sara kommit hem så fick hon sms om att Cassi var halt.
Så då fick hon rida Jordy och jag isac, hahahah xD

Men ja, vi får se hur det går xD
Kankse blir det lite bilder på en vit, busig ponny och med en för lång ryttare på ryggen xD

Det återstår att se! Hejdå!

Ska somvanligt snart cykla till Sara! :) (lååångt inlägg xD)

Tjosan ! xD hahha x) nu e klockan tjugoielva, om ungefär en timme ska jag vara klar! Idag är det typ bara 14 grader ute! :O Men ändå skönt att det inte är varmt!
Men ja, igår var den underbaraste dagen nånsin! :)
Hopp passet! <3
Jag var jättenervös, sammanbiten och mådde illa innan. Sara var lugn och positiv och försökte muntra upp mig x)

Hahah, jag har lärt mig att tränsa Jordy nu! (han är jättemasig att tränsa, men sara lärde mig ett knep! :)
(och då red vi självklart med sadel!)
Sedan gick vi ner till paddocken, och satt upp.
Vi skrittade, travade, galopperade.. jag var hur ivrig som helst att få hoppa!
"Framhoppningen", gick okej, han var lite tveksam och svängde undan det svartvita hindret ett par gånger, men tillslut gick det bra! Hanna på Torino ramlade av en gång.. det gick inte så jättebra för henne, tyvärr.
Men när jag skulle hoppa banan, (de högsta hindrena låg kanske på 70 kanske tom 80 cm och de lägsta på 50 - 60? Så medelhindrerna låg väl på ungefär 70 cm.
Hela banan gick kanon! Det svartvita, första tog han jättebra, det blåvita också! sedan efter ett par hinder kom jag till en ganska mäktig oxer, men ja, den flög vi över den med! Det trodde jag aldrig! Och kominationen tog vi också! Det kändes underbart efteråt! Han gjorde verkligen sitt bästa, och var jätteduktig!
Alla andra gånger jag hoppat bana med honom har det gått skit, men nu... helt underbart!
För Sara gick det också bra, men sedan när hon höjde lite så vägrade cassi och hon trillade också av :( Men det gick bra! (det var antagligen för att de satte på martingalen på henne då.)

Jag hoppade ett enskilt hinder på mellan 90 tom 1 m? Det var antagligen ungefär 95!
Det var jättekul! Och han tvärnitade inte en gång på hela passet! Visst svängde han undan ett par gånger i början på ett hinder, men annars gick det super!
Sedan tog vi av sadlarna och skrittade ut den vanliga vägen, lite galopper och så också somvanligt!
Haha hejdå! (LITE långt inlägg om jag får säga det själv! xD)
Hoppas det går bra idag också! Hejdå!
HAHA BARA TOG NÅN BILD xD (bild från i tisdags!)

Om en timme ska jag helst vara hos Sara !

Hejhej! (jag och Jordy på bilden) hahah xD

Förlåt om jag inte skrivit något inlägg för i går och i förrgår, men Sara har haft min kamera hos sig så bilderna har jag inte kunnat ladda upp, och då känns det lite tråkigt xD Men nu har hon skickat några bilder! :D

Andra dagen red vi barbacka hela dagen, det gick jättebra och var helt underbart! Vi tog några språng över ett litet hinder också, sådär i smyg xD, bara för att pröva barbacka! Det gick okej! :)
Sedan när vi skulle skritta ut sedan, (jag, Sara, en som heter Hanna och är elva,) så blev det en häärlig racergalopp ! :D Det var helt underbart!

Och igår, när vi red, så gick det sådär på ridpasset.. (red med sadel). Vi red i ridhuset. Jordy var lite svår att styra, (han är väldigt hård i munnen också, så), han drog iväg till Sara och Cassi ibland, och en gång krockade vi tillochmed, Sara blev ganska sur på mig, men det hände inget iallafall xD<3
Och på skritturen efter så tog vi lite härliga galopper också! (och så tar vi "trädhindret" som jag kallar det, varje gång! :D

Idag hade vi tänkt ha ett ordentligt hopp pass nere i paddocken. Men det blåser jättemycket, får väl hoppas på att det inte blåser riktigt lika mycket där nere... Men jag hoppas VERKLIGEN att vi kan hoppa idag! Annars hoppar vi imorgon, då ska det inte blåsa nästan nånting!
Här kommer förresten lite bilder från barbackapasset! :) (ursäkta om mina ben ser läskigt smala ut på nedre bild)Jag och Jordy! Hanna och Torino (längst bak), jag & Jordy.Sara och Cassi! Sara och Cassi!:D<3

PS, jag har världens träningsvärk! DS

haha ni läste rubriken ^^) xD

andra sommarhästdagen - 10:45

hejhej!

nu ska jag snart cykla till Sara, (klockan 12), men jag har inte gjort mig iordning någonting än x)
idag hoppas jag på lite bilder, vi ska rida barbacka, och träna balansen! ;)

det som är jobbigt är att Jordy står i en så krånglig hage, så Sara får vara med när vi ska ta ut han.

men ja, jag skriver hur det har gått och vad vi har gjort ikväll!

Ha det bra! :)<3

Dagen .

Hej.

Dagen började med att jag cyklade till dit vi skulle mötas, men Sara var inte där, så jag cyklade hem till henne istället, och så cyklade vi sedan till stallet! :)

Efter en stund träffade vi Nathalie där, hon skulle rida Danny.
Sara red barbacka, jag red med sadel, men när vi skrittade ut efteråt så red jag barbacka.

Jordy verkade lite energisk när jag tog in honom i spiltan, och han var masig att kratsa hovarna på. Sadlingen gick bra, men han var jättemasig när jag skulle tränsa, så Sara hjälpte mig.

Allt gick bra sedan, när jag satt upp var han lugn.

Men ja, själva ridpasset var bara konstigt, vi flängde mest omkring i ridhuset utan att träna på något vettigt. Jordy var mest olydig och svängde dit han ville, men ja...
Iallafall, sedan när vi skulle skritta ut tog jag och Nathalite först av sadlarna i stallet, sedan var det lite krångligt innan jag kom upp på Jordy, men sedan skrittade vi iväg.

Vi gick en bit och sedan kom vi till en stock, som man skulle hoppa över. Det var ganska roligt, första gången jag hoppade barbacka! De andra red längre, men jag och Sara vände sedan, för vi tog hindret tillbaka också.
Sedan när vi kommit ut på grusvägen igen, så började Sara galoppera lite. Jag har aldrig galopperat ordentligt barbacka, men jag fattade galopp iallafall. Och det var helt underbart! :')
Jag visste verkligen inte att det var så härligt! <3 Sedan saktade vi av och tog en till galopp upp på stallplanen.

Vi red runt stallet, och ja, sedan satt vi av och gick in i stallet! :)
Sen ryktade vi dem och pysslade om dom och så...
Sen när vi skulle ta ut dom, så drog förstås Jordy till en hög med hö, och fastnade på nåt vis med grimman i en korg som hände på väggen xD Då fick Hannas mamma hjälpa mig, gud vad pinsamt det var!! x)
Sen tog jag in honom i hagen på mitt klassiska "smidiga??" xD, sätt..

Och ja, det var dagen ! ;)
Imorgon hoppas jag att det går lite bättre! ;D
Då ska jag rida barbacka under passet också! :D
Hejdå!
 Jag och Jordy nån gång, på nån lektion. :P


Idag = första sommarhästdagen! <3

Hello ! <3

Idag är det somsagt första dagen på sommarhäst veckan! :)
Ganska mulet idag, men det är ändå ett bra ridväder sålänge det inte blåser för mycket och är kallt!
Så jag hoppas att det blir paddocken idag! :D

Ska möta Sara där när man svänger in på vägen ner till Drivnäs, vid klockan 12. Nu är klockan halv 10 så jag har gott om tid på mig ! ;)

Det kan variera från dag till dag när jag kommer hem, antingen sent på eftermiddagen eller lite tidigare på kvällen!

Skriver sedan om dagen, och vad vi gjort osv. ikväll! ;D
 På bilden: Sara och hästen Casandra som
                                                                                                     Sara ska ha som sommarhäst! :)

Varit på kyrkogården! :o. med ahang.

hejhej! 
 
Ahang ville att jag skulle följa med till kyrkogården för att kolla på sonnys grav....
och ja, det gjorde vi.
sen gick vi upp till nåt berg med ett stort kors, det var lite läskigt.
hann att tänka på livet.. jag tänker så mycket, för mycket dåliga och konstiga tankar.
Det gör mig så förvirrad och jag får nästan panikångest ibland av det.. men jag får försöka arbeta bort dem tankarna..

- och istället tänka glada tankar om imorgon ! :) Sommarhäst! ;D

hejdå !

18 Juni 2010 - imorgon är det sommarhäst som gäller! :D

Hej!

Imorgon, den 19:e ska jag, Sara och Natalie Persson ha Sommarhäst i en vecka, (till den 25:e!)
Hoppas att det kommer bli kul! :)
Det kommer vara mulet blåsa en del imorgon, men i värsta fall får vi väl rida i ridhuset.
Vädret kommer väl vara lite ostadigt, hoppas att det inte är till besvär, iallafall.
Förra året var det soligt varje dag, och så varmt att vi fick rida i ridhuset varje dag xD
Känns verkligen konstigt att vi ska ha sommarhäst! Sist gång var det så varmt och soligt, nu blåser det och är lite småkyligt, när man tänker på sommarhästveckan så tänker man ju liksom varmt och soligt! x)

Men hoppas inte att veckan går alltför fort iallafall!
Och att vi får en massa bra bilder! :D

Det är några här ifrån Lysekil just nu, två föräldrar och en kille som heter Johan och är 11 år.
Vi har ätit och pratat lite och så, men tror dem ska hem snart.
Då sa Ahang att jag skulle ringa, vi ska väl eventuellt hitta på något då, men jag orkar inte åka och bada som hon hade sagt, utan då får väl hon komma hit och så får vi vara här istället...

Hejdå! :)


kvällen - lyssnar på eric saade skivan och tråkar lite...

Hejhej..


Imorgon gör jag väl inget speciellt, fast vi ska väl eventuellt åka ut med båten till nån strand om vädret tillåter.

Japp.. 

Hejdå! HAHA XD


Räkanhoppet 2010 - C (?) - D ponnyklass ;)



Här kommer lite smakprovsbilder ! Bara 6 st men aja..





17 Juli 2010 - sitter och tråkar lite... x/

Halloj ! xD haha..

Riktigt glad :)

MIN DESIGN OCH HEADER ÄR TILLBAKA! , somsagt, och jag är jätteglad! :)

Har inte laddat upp bilder från räkanhoppet på bdb, men det kommer! :)

Idag ska man väl inte göra nåt speciellt, men ikväll ska jag och Ahang se på New Moon, har inte sett den än, haha, (lite efter..) xD Menmen, bättresent än aldrig.

Aa, hejdå ! :)<3


Ny blogg...

ÅH! :(
Min gamla blogg kunde jag inte lösenordet på, men det var sparat så jag kunde ändå logga in, men jag trodde att jag kunde det och så skrev jag det, men så var det fel och nu kan jag inte logga in för det gamla lösenordet är inte sparat :(((!!

Dendär fina designen, headern, allt i onödan, GUD vad jag är arg!

Menmen, för er som inte vet vem jag är så heter jag Alva Carlsson, är 12, snart 13 år, och har en lite negativ uppfattning om livet tyvärr. Men jag älskar hästar och började intressera mig vid för snart tre år sedan, men började rida för två år sedan. Men jag har ridit väldigt mycket sedan dess och kan en hel del... Ska ha sommarhäst i en vecka med min bv Sara och en tjej som heter Natalie! :) Ska bli så himla kul!
Jag ska framförallt träna mycket barbacka, men det bästa av allt, man får hoppa! Då ska jag försöka slå mitt hopprekord - jag ska hoppa en meter hade jag tänkt.. mitt rekord hittills är 90 cm. Och det var i vintras.
Japp.

Min gamla blogg var: http://alvaahhcaarlssoon.blogg.se/

Men jag antar att jag får börja om igen!

Jag och Jordy, ponnyn jag ska ha som sommarhäst! :)


RSS 2.0