åååh -.-'

rubriken säger allt -.-

är så trött på allt just nu

dagen i går var inte särskilt rolig, världens finaste väder, förväntade mig ett roligt pass i paddocken med Todd och sedan en härlig galopp på liarna som avslutning, men så var Anna, och hennes kompis där med sina hästar, någon skäckig shetlandsponny och en storhäst. Och de, plus alla andra hästar på stare skulle löshoppas, inklusive Todd, då, så där brast då mina planer.
Todd hoppade dock som en kung, otroligt duktig var han. Putte däremot vägrade till och med några gånger när det blev lite högre, men han hoppade bra, det gjorde han.

Kvällen i går blev dock jätterolig, var med Ahang och Bana. Först hoppade vi med kaninerna i trädgården, sedan gick vi in, och hon stannade här ända till klockan 10 :)

och idag då, när jag vaknade och drog upp persiennen så var det soligt och fint ute, och jag blev så glad, och väntade mig en härlig dag på stare och en ridtur på Todd.

Men det mulnade under dagen, men det hindrade mig inte, så pappa körde ut mig. Väl ute mockade jag Putte och Todds boxar. Sedan tog jag in dem och borstade Todd, som var oerhört lerig och fällde något rejält. Sedan märkte jag att det började snöa stora tunga snöflingor ute, och så blåste det också. Ja ja, tänkte jag. Det får gå. Sedan kom mormor och så pratade jag med henne. Hon berättade att Anna också blivit magsjuk, medan vädret där utanför blev ännu värre. Och det värsta var.. att förut när jag tömde skottkärran efter att jag mockat så såg jag något märkligt i gödselstacken som verkade vara spy, då var det nog Anna som blivit dålig nere i stallet. Och så har jag grejat där nere, nu är det inte omöjligt att jag också blir kräksjuk, och jag vill helst inte bli dålig igen efter att jag varit dålig i magen redan en gång.

Och vädret blev bara sämre och sämre, man såg knappt så mycket blötsnö det föll från himlen. Så jag tog ut shettisarna i hagen igen, ställde in grejerna i sadelkammaren som jag tagit ut inför ridturen, och så fick mormor skjutsa mig hem igen. Där brast mina planer ännu en gång. Det kan inte bli så mycket värre just nu, eller jo, om jag också blir magsjuk...


Snart stare.

Japp. Nu har jag inte varit på stare på hela 10 dagar, haha, inte likt mig.
Först för att jag var med Sara, sedan att det var för halt där och sedan för att Ludvig fått magsjuka.
Och jag kan säga att den stackaren har haft det sedan natten till Tisdag och är ännu idag inte frisk. Han spyr inte så mycket längre men han sover mest, sa dom.

I dag ska William, Felix, pappa och Leon också vara med dit, de ska hjälpa Fredrik att elda ris.
Och jag hoppas på att få rida. Hoppas bara inte att smittan har kommit ner till stallet.. jag vill verkligen inte bli magsjuk igen. Förra gången hade jag ju tur och spydde aldrig, men jag var liksom sjuk åt andra hållet.. *host*.....
Det var hemskt.

Men ingen annan på stare har ju blivit sjuk och Ludivig har ju varit dålig i 5 dagar nu, stackarn..! :'(
Och ute smittar det ju inte på samma sätt som inne, och inne ska jag inte vara.

Hoppas att den där isen har smält där ute nu också, så att det är fint att rida! Om nu Todd vill gå ut en tur ensam, vill säga.. '-.- det ville han ABSOLUT inte förra gången. Men har det smält i paddocken kan jag ju alltid vara där! ;)

Ska självklart ha med kameran också, så jag kanske laddar upp bilder i kväll! Hejdå så länge!

hahaha, jag och min kamera, bilden tagen av ahang cx


Skaffat en kamera nu!! :D

Jupp, och har haft den sen i Tisdags!! :D Nu kan jag uppdatera med nya bilder varje dag! :)
Det är en sånhär kamera, samma märke som min förra:

Min förra var en pentax optio E85, nu har jag en pentax optio M900! ;)
Kostade lika mkt som den förra också!


Dålig uppdatering.. igen.

Japp, som rubriken lyder.
Men det är ingenting jag kan göra nåt åt just nu. Det har hänt ganska mycket så jag har inte haft någon större lust att blogga.

Men nu är jag här igen!

Har inte varit på stare sedan i Onsdags.. jag vet att jag skriver mycket om stare, men det är mitt intresse, jag älskar att vara där.
Men efter ett långt och djupt samtal med Sara i går, som både var bra men också jobbigt, så har vi bestämt att det blir lite mycket stare. Vi får försöka hitta på annat än att bara vara där tillsammans. Det betyder självklart inte att vi ska sluta vara där, vi åker väl ut dit nästan lika mycket som vi har gjort, men vi kommer nog göra en del annat också framöver tillsammans. Och så blir det ju roligare där sedan när det blir varmare och isen och det har smält.

Kännts jättekonstigt att jag inte har varit där över helgen.. haha. Inte i går, och inte i dag. Men idag ska jag och Sara ner en sväng på stan i stället, sedan ska jag ta ut kaninerna och städa deras bur. (kanske Sara är med då också..?)

Är soligt och fint ute just nu, vi får hoppas att det håller i sig!

Hejdå så länge, ska försöka vara bättre med uppdateringen nu framöver.


Skuttis. Bild från nån vecka sedan när jag och Ahang var ute och fotade med hennes systemkamera.


Den här bilden tog jag, blev faktiskt jättenöjd :)

Varit lite oaktiv..!

Hejhej!

Var typ en vecka sedan jag skrev, men aja.
Jag och Sara har iaf gjort en blogg tillsammans; http://horsefriendship.blogg.se, om vårat arbete med Putte och Todd, och vad vi gör,  vad som händer och om/hur vi utvecklas med dem. Kanske blir om andra hästar i framtiden också? :)

Sist gång jag red Todd var i förrgår, då tog jag en liten mystur i skogen, han skötte sig exemplariskt! Han kunde nog inte skött sig så mycket bättre..
Putte gick jag med i grimma och grimskaft samma väg efteråt.

I går var det friluftsdag med skolan, och vi var 16 elever som skulle  rida på Björneröd, och jag var en av dem.
Det var jättebra där, fick en söt liten vit ponny som var runt 126 cm i mankhöjd. Hon var väl fin att rida, bara att jag hamna i en nybörjargrupp, jag sa att jag ridit i 2 och ett halvt år, vilket var sant, men hon trodde väl antagligen att jag inte kunde så mycket.. så vi skrittade och travade bara, så det var kanske inte sådär "ÅH VAD ROLIGT!", utan kände mig mest som en nybörjare på nytt xp. Inte en jättekul känsla, kanske..

B.l.a Sara, Emma och Ronja hamnade i en grupp för de rutinerade, hade också velat rida i den gruppen, tror kanske att den hade passat mig något bättre.

Men, men, så är det. Om man säger att man har ridit i 2,5 år tror väl alla att man inte är särskilt duktig, men så behöver det absolut inte vara. Det beror ju på hur MYCKET man har ridit, inte hur LÄNGE, egentligen.. ;)

A ja, nu ska jag fortsätta vara inne på datan och drösa. Ha de gött!

Längtar så till sommaren!
På bilden har vi jag och Pippi Lotta, hon red jag mycket förr och jag tyckte jättemycket om henne.. men hon såldes i Juni, och jag var helt förstörd. Men det gick ganska fort över, trots allt, och nu har jag ju börjat rida Todd! (han finns dock också med på bilden! xD)


Äntligen skolveckan över!

Hejhej.
Nu sitter jag här och ska precis se vem som åker ut ur let's dance.

Bjöd familjen på tacos helt själv tidigare i kväll, det var göttansgöttans!

Och franska provet gick super i dag, kunde alla ord förutom ETT! xO Skitstörande! x)

stare med Sara har det varit helt underbart, båda dagarna. I Onsdags var vi nere på järdet, det gick bra, men i går var det nog ändå roligast! Vi gick en rätt lång tur med dem, på en grusväg, det är riktigt fint att rida och köra där! Lite slaskigt var det på vissa ställen, men det gick finemang ändå! Todd var superduktig, pigg o glad, stack inte i galoppen utan den var perfekt! Putte var också jätte duktig, som han jobbade! Det skummade ordentligt ut munnen på honom, den lilla tufsen! Vi gick nästan hem i solnedgången, det var så härligt!

I morgon ska vi också dit klockan 10:30, hoppas bara inte Jonna är där och ska rida Todd, då blir ju han upptagen. Var riktigt längesedan de små tjejerna var där och red, så vi/jag har haft shettisarna mycket för oss själva. Men det blir inte alls lika roligt om Todd är upptagen :/ Men på Söndag spelar det ingen roll, då kan Sara ändå inte vara med, men ändå, jag hade ju kunnat rida Todd för det, liksom. Men det är mycketmycket roligare om Sara är med! Det tycker nog Todd också, för då får han lite sällskap av Putte också!
Men jaja, vi får se hur det blir. En sak som är säker är i alla fall att det blir fint väder båda dagarna! ;) Super!

Så, nu ska jag snart gå och lägga mig, faktiskt. Lägger väl in nåt mer inlägg i morgon.



Ludvig satt upp på Putte en sväng innan vi tog in dem i stallet! Båda två små sötnosar! ;)
Mobilbild, från i går!


Godnatt och hejdå!


En bra dag! :)

Hej på er! Första Mars nu då.. :) Vårmånad! Fast fortfarande minusgrader ute.
Sitter här i badrocken, har just duschat. :)

Har varit så kul att träffa Sara i skolan nu igen, nu är allt som vanligt där!

Har varit helt okej i skolan i dag!
Men failade lite på idrotten, menmen sånt som händer.

Efteråt hämtade mormor mig på stare. Nu går puttarna i den stora hagen, så kul för dem! Och de kom direkt när jag ropade på dem! Gullisar...

När jag tog in dem märkte jag att de  fått is styltor, men dem var det bara att knacka bort. Och GUD vad Todd har börjat fälla päls! Det kan faktiskt vara därför han blivit lite seg att rida, kanske?
Todd red jag i paddocken. Var lite orolig över styltorna, så tog med en hovkrats för säkerhets skull, men det gick bra, så jag använde den aldrig! Skönt!
Han var seg, men första varvet vi galopperade skötte han sig utmärkt. I andra varvet blev det mest slängtrav, tyvärr.
Skrittade av genom att gå runt en sväng på gården, blev en liten galopp där också.

Putte släppte jag i paddocken. Först var han inte särskilt intresserad, han följde mest efter mig och försökte bita mig när jag gick.. förhoppningsvis bara för att busa. Men efter en stund spurtade han på och flög i väg i vild galopp! Haha..

Efter att jag varit i stallet var jag lite med Ludvig som kommit hem från fritids. Det var lika roligt det!

Så dagen har varit bra!

Och i morgon kommer ju SARA äntligen till stare! Gud vad PUTTE kommer bli glad!

OCH SÅ HAR JAG SLUTAT GÅ PIANOLEKTIONER, ÄNTLIGEN!! Pratade med min pianolärare i dag, jag har glömt flera lektioner i rad nu och nu kände jag att det var nog. Så jag slutade i dag. Men vi får fortfarande betala för den här terminen, för fakturan hade gått ut, hade jag sagt till tidigare hade jag inte behövt det.. -.-'

Piano i sig ÄLSKAR jag att spela, men piano lektioner är urtrist. Jag är inte den typen som tycker om att spela efter noter, det kan jag inte heller, utan jag spelar hellre piano friare, själv.. då är det mycket roligare! Och då kan jag spela bättre.. :)


Sara och Putte, 22 December 2010.







Todd :)


RSS 2.0